Thuja Smaragd av Hackvaxter Heijnen

Thuja occidentalis ‘Smaragd’, även känd som livets västra träd ‘Smaragd’, har mörkgröna kvistar med en fin struktur. Denna typ av barrträd bildar en vacker gräns. Thuja occidentalis ‘Smaragd’ erbjuder mycket privatliv och kan växa mycket högt som ett fristående träd utan beskärning. Livets träd Thuja Smaragd av Hackvaxter Heijnen växer lika snabbt som andra barrträdslag och kräver relativt lite underhåll. Thuja ‘Smaragd’ svider inte eller avger giftiga bär: en säker idé om du har barn eller husdjur.

Att plantera denna thuja är redan ganska lätt. Det är inte särskilt krävande på jorden i din trädgård och om den inte består av tyngre jordar som lera, kommer thuja ‘Smaragd’ utan tvekan att känna sig hemma i din trädgård. På Haagplanten.net säljer vi thuja ‘Smaragd’ i olika varianter. Thujas med en rotkula bör planteras omedelbart efter leverans för att förhindra förlust, men om du inte är säker på om detta fungerar omedelbart kan du lämna en thuja ‘Smaragd’ i en kruka lite längre.

Har du inte tid att vänta på att ‘Smaragd’ thuja växer över ögonhöjd? Då kan du också plantera en färdiggjord thujahäck. En sådan färdig säkring kostar lite mer, men du får omedelbart det resultat du har i åtanke. Och eftersom thuja-häcken på plantskolan har vårdats av professionella experter i flera år, kommer du i alla fall att få en hälsosam thuja-häck. Få hjälp men för att plantera större färdiga häckar är ett tufft jobb. Speciellt om klorna blir våta på grund av till exempel regnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top